Najväčší problém spôsobila búrka na ceste pri Bystrom

20.07.2005 Prešov

Prešov 20. júla (TASR) - Poškodenie časti cesty prvej triedy pri obci Bystré je zrejme najväčšou škodou, ktorú spôsobili výdatné búrkové zrážky popoludní v u...
Prešov 20. júla (TASR) - Poškodenie časti cesty prvej triedy pri obci Bystré je zrejme najväčšou škodou, ktorú spôsobili výdatné búrkové zrážky popoludní v utorok 19. júla v oblasti Hanušoviec nad Topľou.

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja ešte nemala dnes vyhodnotené, akú veľkú ujmu na majetku to predstavuje.
V obciach Bystré, Petrovce, Čierne nad Topľou, Remeniny i v samotných Hanušovciach platí najvyšší stav ohrozenia. Ľudské obydlia - až na zatopené pivnice v niektorých z nich - voda z východných svahov Slánskych vrchov priamo neohrozila.
Podľa poznatkov službukonajúceho z operačného strediska Krajského riaditeľstva hasičského a záchranného zboru SR v Prešove okrem toho vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity v utorok 19. júla v obciach Široké a Fričovce okresu Prešov. Prívaly vôd v miestnych tokoch a z polí poškodili chodníky, lávky, obecné komunikácie. Hasiči museli tiež odstrániť zosuv pôdy na cestu medzi obcami Šindliar a Lipovce.
 

Vyberte región